Gopshusgården B&B erbjuder en fridfull reträtt mitt i den vackra naturen i Mora och Älvdalen. Våra mysiga boenden ger dig den perfekta blandningen av komfort och ro, vilket säkerställer att varje gäst känner sig som hemma. Från det ögonblick du anländer till vår dörr, omfamnas du av en fridfull atmosfär och varm gästfrihet som är kännetecknande för vår etablering.

Området runt Gopshus är en skattkista för naturälskare. Utforska den natursköna Siljansleden som börjar nästan utanför vår dörr, och ge dig ut på Linnéstigen, en rödmarkerad stig som sträcker sig 2,7 km genom en fascinerande skogsomgivning. Vid toppen av Gopshusberget kan du njuta av en paus i slogboden och låta dig förtrollas av den vidsträckta utsikten över Morahållet och Hökbergs fäbod.

För den aktive erbjuder området även 6 olika vandringsleder/löpstigar, inklusive Enmyrrundan, Högåsstigen och Åsmyrrundan. För en längre utmaning kan du ge dig ut på en 18,5 km lång cykeltur som börjar med en rejäl uppförskörning mot Viborg och fortsätter genom småkuperad terräng till Älvdalen och tillbaka via kända platser längs Vasaloppsvägen.

Närliggande sevärdheter

Gopshus är också en kort bilresa från många andra fantastiska platser. Besök den charmiga byn Älvdalen med sina traditionella röda stugor och kyrka, eller utforska det historiska Mora med dess museer och kultur. För de som älskar vinteraktiviteter, finns möjligheter till längdskidåkning i närheten, och Gesundaberget erbjuder fortfarande vandring och cykling i en vacker bergsmiljö.